Kampen mot blindhet – Øyepasientene trenger deg

Mange mennesker i Afrika mangler tilgang til øyelege. Derfor reiser Amref Flying Doctors til dem. Vi vet hvordan vi kan behandle og forebygge mange øyesykdommer. Vi har 60 års erfaring med forebyggende arbeid og behandlinger av stær og trakom, samt et utbredt nettverk av klinikker.

Ung øyepasient blir sjekket

Amref sender spesialister til avsidesliggende områder

For å kunne hjelpe så mange mennesker som mulig i avsidesliggende områder, reiser legespesialister på besøk til de ulike klinikkene.  Et slikt besøkt varer vanligvis i fem arbeidsdager, hvorav den første dagen begynner med en rask undersøkelse av så mange mennesker som mulig. Senere kan vi avgjøre hvor mange mennesker vi kan hjelpe med en grundig konsultasjon og hvor mange mennesker som trenger en operasjon. Vi oppfordrer folk på forhånd om å varsle klinikken som øyeproblemene sine, slik at det er mange mennesker på plass den første dagen.

Lokale leger

De påfølgende dagene hjelper vi så mange mennesker som mulig. Personer med problemer som er relativt enkle å behandle får en konsultasjon, behandling og/eller medisiner å ta med hjem. Vi kan også gjøre oppmåling av glassøye, for eksempel. Vi opererer til og med pasienter med øyesykdommer som trakom, stær eller som har fremmedlegemer i øyet. Lokale leger er med på operasjonene, slik at de selv kan lære seg å utføre slike operasjoner.

Kenya, Tanzania og Uganda

Amref Flying Doctors - helsehjelp til alle
 
Siden folk i avsidesliggende områder ikke har tilgang til øyelege, er de avhengige av våre besøk. I år har vi planlagt flere besøk med øyespesialister i Kenya, Tanzania og Uganda. Sammen med et team av ulike legespesialister skal vi også besøke flere sykehus for å lære opp lokale leger i disse landene. Ved siden av øyehelse, overfører Amfef Flying Doctors kunnskap og ferdigheter i behandling av andre sykdommer og plager. Temaer som fistula, rekonstruktiv kirurgi, vaksinering, ernæring andre helsefremmende tiltak er på vår plakat.
 

Vi trenger din hjelp!

Bidrag og donasjoner fra mennesker som deg er absolutt nødvendig for at vi skal kunne fortsette kampen for å forebygge og behandle øyesykdommer som stær og trakom.  Det er takket være din trofaste støtte at vi har muligheten til å forandre livet til så mange mennesker som trenger øyeleger og behandling. Bli månedsgiver i dag ved å melde deg på HER!