Permanent forbedring av livene til menneskene i Etiopias slumområder

Livet i de etiopiske slumområdene er elendig. Spesielt for jentene og kvinnene, som sin oppgave er å hente vann. Ved å støtte våre vann-prosjekter i disse slumområdene så kan du bidra til å forandre livene deres radikalt. Vi har allerede bygget 10 nye vannanlegg og reparert to eksisterende anlegg.  På denne måten har nå 10.000 mennesker tilgang til rent vann.

Effekten av et vannannlegg!

 

En av de nye vanntankene ligger i Amibara-distriktet, der 13-år gamle Fatema bor. Nå kan menneskene her hente rent drikkevann mot en liten avgift. Fatema og alle de andre jentene og kvinnene trenger ikke lengre å gå lange avstander for hente skittent vann. Vi har også utdannet lokalbefolkningen vedrørende hygiene og har opprettet en “Water, Sanitation & Hygiene-komité” som skal vedlikeholde vanntanken. Vi oppmuntrer først og fremst kvinner til å delta og gir dem en kort opplæring i virksomheten, økonomi og hvordan vanntankene skal vedlikeholdes. De involverte menneskene er veldig fornøyde. Takket være bidragsytere som deg, har vi klart å stoppe den negative spiralen for svært mange, og i stedet snudd den til å bli positiv

“Jeg hentet vann selv hver dag, til og med helt fram til jeg fødte”

Fatema Mohamed (20) er overlykkelig over vannpumpen som nå Amref har reparert i hennes lille by Small Alivete. “Nå tar det meg bare en halvtime å hente vann. Før tok det en halv dag.” Pumpen som myndighetene hadde bygget, var ødelagt. I tre år var kvinnene fra byen Small Alivete nødt til å gå til en annen by to kilometer unna. “Vi måtte dessuten ofte stå og vente. De fikk forsyne seg først siden det var deres pumpe”.  Om det var mange foran oss, så måtte vi innimellom dra hjem med tomme dunker”, forteller Fatema samtidig som hun ammer sin 1-år gamle datter, Halema.

Afar-kulturen

Etiopiske kvinner som må gå langt etter vann
GAYO VILLAGE, ETHIOPIA – JUNE 19: Women and young village girls collect water from a rain water pool which is purified before use with tablets. on June 19, 2012 in Gayo village, Ethiopia.

Fatema hentet vann selv helt frem til fødselen. Hun bar en 30-liters dunk på ryggen. “Jeg fikk ofte kramper på veien og var nødt til å stoppe og hvile.” Hun visste at det er farlig å bære tungt mens man er gravid. “Men jeg hadde ikke noe valg. Afar-kvinner kan ikke be sine menn om å hente vann. Det er vår kultur. Dessuten er mannen min ansvarlig for buskapen.” Afar-kvinnene er også ansvarlige for å bygge hus, samle ved, lage mat, ta hånd om barna og passe på småbuskap som geiter. Mannens oppgaver er å beskytte buskapen mot ville dyr, samt bygge hus og ta hånd om buskapen.

Afrikansk kkvinne fra Uganda bærer vann på hodet

Barn

I Alivete fungerer vannanleggene godt og pumpen har blitt reparert, men befolkningen har ikke fått noen som helst informasjon om helseomsorg. Fatema fikk hjelp av en tradisjonell jordmor da hun fødte datteren sin. Hun vet ikke hvor mange barn hun vil ha. “Det bestemmer ikke jeg, det bestemmer Allah.” Hun har hørt prat om familieplanlegging, men det finnes ikke slikt her. “Jeg vet ikke hva slags fordel det er å ha to barn, eller hva ulempene er ved å ha ti barn.”