Styre og Virksomhet

Tjark de Lange, Fungerende Styreformann

Herr Tjark R.C De lange (1967) tok eksamen som marineoffiser i 1992, er nautisk og teknisk ingeniør og har til og med en juristeksamen fra Erasmus-universitetet i Rotterdam. Tjark grunnla Kapp Nederland B.V i 1997, som lager industrielle varmevekslere til prosessindustrien og har internasjonale kunder innen legemiddelsindustrien, matvare-, energi- og sjørfartsindustrien (Bristol-Meyers-Squibb, Janssen-Pharmaceutica, Nutricia, Friesland-Campina, Masterfood, EON, NUON, Eneco, IHC, Boskalis etc. Tjart er styreleder i Van Gelder-konsernet, forvalter av VNO-NCW (Det nederlandske insdustriforbundet) og en av grunnleggerne og styremedlem i Lisboarådet (en av Europas ledende tenketanker). Tjark var styreformann i Amref Holland sitt styre fra 2015-2017 og har vært medlem av Amref Nordics styre siden 2018.

Katrin Ludvigsson
Katrin Ludvigsson har i over 12 år drevet Rippler Communications AB, sammen med Åsa Wilde. Rippler er et kommunikasjonsbyrå med fokus på engasjerende samfunnskommunikasjon. Med over 20 års erfaring fra bransjen kan hun bidra til Amref med et bredt kommunikasjonsperspektiv. Blant Katrins kunder finner man flest ideelle organisasjoner, slik som Stockholms Stadsmission, Suicide Zero med flere. Privat har Katrin også vært en av initiativtakerne til oppropet «Oss alla» i Sverige, et opprop mot fremmedfiendtlighet, sammen med Jan Sherman, Anna Ryott, Navid Modiri og Ingela Edlund.

Merete Forssberg-Madshus
Merete har siden 2014 jobbet som markedsføringsansvarlig på Livio, Nordens største selskap innen reproduksjonsmedisin. Før dette jobbet hun i fire år som ansvarlig for innsamlinger til selskaper ved Stocholms Stadsmission.  Arbeidet ga henne en dyp forståelse for de mekanismene som driver innsamlingsaksjoner og innsamling generelt, og viktigheten av å sette høye innsamlingsmål uten at det går på bekostning av organisasjonens integritet og uavhengighet. Merete har også i over 15 år jobbet i ulike roller i TV-bransjen.

Kanselli

Maria Lanner – Virksomhet og Partnerskap

Maria har over 20 år med erfaring innen internasjonalt utviklingssamarbeid i Afrika, både innen offentlig og privat sektor, med blant annet Sida i Kenya og Stocholm, Forum Syd, den svenske ambassaden i Tanzania, Folke Bernadotte Akademiet og Swedfund.  Hun var kommunikasjonsdirektør og var en del av ledergruppen i Swedfun fra 2002-2012. Hun har vært medlem av Amref sitt styre fra 2006-2008, samt 2013-2015. Hun ble kjent med Amref for første gang på 90-tallet da hun bodde og studerte ved et amerikansk universitet i Kenya og bodde med kenyanske familier i Machakos, Kibera og på Lamu.

Lars Östman – Økonomi og finansiell rapportering
Lars har over 18 års erfaring fra arbeid med økonomi, først og fremst i ideelle organisasjoner, rettet mot regnskap og rapportering, både internt og ut mot investorer som Sida, EU og andre internasjonale giverorganisasjoner.  Ansvarlig for månedlige og kvartalsvise rapporter, årsregnskap og budsjett. Er økonomiansvarlig ved Svenska Afghanistankommitèn og har også jobbet med økonomi ved ASG i Stockholm, ASG Transport Development i Mosambik, et prosjekt finansiert gjennom SIDA, miljøorganisasjonen Framtidsjorden, Lidingö kommune, samt venneforeningen Lidingö Saldus med prosjekt i Lettland.  Driver også et eget selskap som importerer interiør og design fra Sør-Afrika. Dette er først og fremst Fair Trade og produkter av bærekraftige materialer. Han har hatt revisoroppdrag for organisasjonen Liberia Dujar Association, samt har han vært konsulent for andre revisorbyråer.