Styre og Virksomhet

Patricia Vermeulen, Administrerende direktør

Patricia Vermeulen har jobbet som administrerende direktør for Amref Flying DoctorPatricia Vermeulens’ nederlandske kontor siden 2015. Engasjementet og arbeidet med fattigdom og ulikhet startet allerede under studiene i bedriftsøkonomi, da hun hadde praksisplass på Unilever i Colombia. Hennes arbeid for FNs matprogram, gjennom daværende arbeidsgiver TNT, banet videre vei til en karriere i veldedighetssektoren. Under Patricias ledelse har Amref hatt hurtig vekst i Nederland. Organisasjonen vant det nederlandske postnummerlotteriets drømmeprosjekt med en verdi på mer enn 9 millioner euro, ble strategisk partner for utenriksdepartementet og inngikk partnerskap med Amsterdam Airport Schiphol. Patricia har mastergrad i internasjonale forretningsstudier fra Universitetet i Maastricht og er styremedlem i Amref International University.

Anna Lindenfors

Anna Lindenfors

Anna Lindenfors ble valgt inn i Amrefs nordiske styre i 2021. Hun har lang erfaring med menneskerettighetsarbeid og jobbet i nesten syv år som generalsekretær for Amnesty International Sverige. I løpet av tiden der utførte hun systematisk arbeid med diskrimineringsspørsmål i Sverige, jobbet for en sterkere og mer likeverdig organisasjon og medlemsbevegelse, og profesjonaliserte virksomheten. Hun var også aktiv i den internasjonale bevegelsen og var i 2020 en del av Amnestys globale ledergruppe. Tidligere har Anna jobbet for Redd Barna i 18 år i ulike stillinger, blant annet som Country Manager for Kenya/Sør-Sudan og Filippinene, hvor fokuset var å forsterke og forbedre aktiviteter som sikret barns rettigheter til deltakelse, utdanning og beskyttelse. I løpet av sin karriere har hun jobbet på mange ulike i nivåer, i mange forskjellige funksjoner innenfor utviklingsspørsmål og humanitært arbeid.

Guglielmo Micucci

Guglielmo MicucciGuglielmo Micucci er administrerende direktør for Amref Health Africa i Italia. Han har jobbet med utviklingssamarbeid siden 2001, og hadde allerede i 2004 erfaring fra land som Kosovo, Bosnia, Afghanistan, Pakistan, Irak og Libanon. I løpet av karrieren har han jobbet i flere ulike stillinger, blant annet som administrativ sjef og senere som leder for den administrative og økonomiske avdelingen hos Amref i Italia. Siden 2009 har han også fungert som administrerende direktør for PRIME Italy – en ikke-statlig organisasjon som hjelper asylsøkere og flyktninger. Fra 2010 til 2014 hadde han ansvaret for den administrative og økonomiske avdelingen på AGIRE, et italiensk byrå for nødberedskap. Guglielmo har mastergrad i Økonomi og utviklingsstudier fra CARID – University of Ferrara.

Jonathan Dutton

Jonathan DuttonJonathan Dutton begynte i Amref Health Africa som global finansdirektør i 2014. Han var tidligere finansdirektør i London Legacy Development Corporation, som var ansvarlig for å fornye London-området som ble brukt under OL i 2012. Han har også vært finansdirektør i Oasis Community Learning Group. Før det jobbet han som økonomisjef i Deutsche Bank og UBS. Jonathan har en bachelorgrad i økonomi og regnskap fra University of Wales og er tilknyttet Institute of Chartered Accountants i England og Wales.

Tjark de Lange

Tjark de LangeHerr Tjark R.C De lange (1967) tok eksamen som marineoffiser i 1992, er nautisk og teknisk ingeniør og har til og med en juristeksamen fra Erasmus-universitetet i Rotterdam. Tjark grunnla Kapp Nederland B.V i 1997, som lager industrielle varmevekslere til prosessindustrien og har internasjonale kunder innen legemiddelsindustrien, matvare-, energi- og sjørfartsindustrien (Bristol-Meyers-Squibb, Janssen-Pharmaceutica, Nutricia, Friesland-Campina, Masterfood, EON, NUON, Eneco, IHC, Boskalis etc. Tjark er styreleder i Van Gelder-konsernet, forvalter av VNO-NCW (Det nederlandske industriforbundet) og en av grunnleggerne og styremedlem i Lisboarådet (en av Europas ledende tenketanker). Tjark var styreformann i Amref Holland sitt styre fra 2015-2017 og har vært medlem av Amref Nordics styre siden 2018.